Skip navigation

@ Lazareti, Dubrovnik, start: 05.05.2012 (22:00)

12 Years of BitchBlack Anniversary @ Lazareti w/ Alexander Kowalski

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Stari pas, nova priča..

Vjerujem da su nam svima mame i bake pričale priče iz prošlosti, što se i kako radilo, gdje se išlo i kako se zabavljalo, uvijek su neka vremenska razdoblja i društva bila uključena u priče kao glavni temelj te povijesti..
Mi, osim što njegujemo jedinstvenost i ljubav prema elektronici i svemu što je okružuje na nama specifičan način, njegujemo edukaciju i propovijedanje ove glazbene kulture koja nas je obilježila zadnjih godina..
Rekli bi cinici da među silnim “kod nas je muzika gala i piće je najjeftinije” događanjima to baš i nije neki kumst, međutim to sve pada u vodu ako se ta priča zapravo i ne ispriča..

Postoji vrijeme kada se treba opustiti i otploviti u neki svemir, ali postoji vrijeme kada ti dođe da se jednostavno izbiješ iz cipela. Kada se dublje zaviri u ljudsku potrebu, dođe se do zaključka da nam je svima potreban izbor, i mi baš tu plovimo nudeći raznolikost i nesvakidašnjost, stvarajući povijest.
Kada bi se nekome nešto ispripovijedalo; potrebno je imati onog koji sluša, a kako nebi vrijeđali njegovu inteligenciju, potrebno je imati dobrog propovijedača..

Svi znamo da je smjena generacija vječiti problem u svim segmentima i neki se na tom putu gase usput gubeći vjeru, no neki putuju kroz tu buru shvaćajući da je to neizbježno ali zapravo krucijalno ako se preživi.
Mi lobodno i sa ponosom možemo reći da je BitchBlack zadnjih godina okupio respektabilan broj slušatelja, ali isto tako i propovijedača koji su nas spajali u jednu dimenziju zvanu P.L.U.R.

Mi ćemo i dalje njegovati ljubav prema glazbi, poštovat ćemo one koji slušaju, a inspiraciju ćemo i dalje tražiti na plesnom podiju, prekrasnom mjestu gdje se sve gore navedene stvari spajaju u jednu,a to je ljubav..

Vidimo se na drugom dijelu godišnjice
BitchBlack Crew

Main Room:
▬▬▬▬▬

■ ALEXANDER KOWALSKI
(Damage Music, Berlin, Germany)
www.myspace.com/alexanderkowalski

■ I1 AMBIVALENT
(Compound Records, Dubrovnik, Croatia)
www.myspace.com/i1akajurky

■ EDY C.
(Decoded records, Šibenik, Croatia)
www.myspace.com/electricedy

■ TORRES
(BitchBlack, Dubrovnik, Croatia)
www.myspace.com/torresthadog

■ MIRO
(Underground Control, Split)
www.myspace.com/187591949

Stereo Studio Privee:
▬▬▬▬▬▬▬▬▬

■ FELVER
(Stereo Studio, Zagreb, Croatia)
www.stereo-studio.net

■ OMAR
www.stereo-studio.net
(Stereo Studio, Zagreb, Croatia)

■ DAV
(Stereo Studio, Zagreb, Croatia)
www.stereo-studio.net

■ KAYO
(South Spirit, Dubrovnik, Croatia)
www.myspace.com/kayodubrovnik

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
■ Warm Up & Presale Spot: Micro Bar w/ Miss Iris
(Underground Control, Split, Croatia)

Support:
www.clubpages.net
www.bitchblack.net
www.lazareti.com
www.partyloop.com

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Alexander Kowalski
Od samog početka svoje karijere lovio je vjetar iz Detroita i New Yorka i pakirao ga u povijesni Berlinski zvuk. Sa svojim sofisticiranim bass linijama, dubokim beat-ovima i izazovnim aranžmanom udahnuo je novi život u pokret zvan techno.
Unatoč činjenici da ima 34 godine, uzor je (nazovimo ga tako) mnogim velikanima scene, a sa svojim jasnim ciljem u produkciji je ništa manje od hodajuće legende. Zvijer za pultom, rekli bi u nas “profesionalni dizač špica”.
Nismo još do sad imali igrača njegovog kalibra, i radujemo se samom postavljanju raidera za njega, da ne pričamo o glazbi…
Uz njega će na gornjem floor-u upirati Edy C.,vlasnik i pokretač Decoded Records-a. Ludi Šibenčanin koji krstari po balkanu već duže vrijeme i konačno da se sjati i kod nas. Hodajuća struja, energetični setovi, svakako vrhunska podrška Kowalskom, rekli bi adekvatna.
Kad smo kod adekvatnosti, evo jednog domaćeg specijala. Gospodin Jurki, diljem produkcijskog svijeta poznat kao I1Ambivalent, skroman dečko što se apsolutno nemože reći za njegov rad. Unatrag zadnje dvije godine šiba izdanja za renomentne labele poput Compound, Blackout Audio, Unknown Forces, Labrynth, itd..
Jako konkretan u izboru glazbe, i upravo on će u svojoj pitomijoj verziji otvarat main floor.
Nesmijemo zaboraviti još jedno gostovanje, a to je Miro, Alfa i Omega Underground Control pokreta iz Splita, i glavni akter kultnog kluba jungla. kroz njegove ruke (klub) su prošli mnogi velikani, izbrusio je svoj zanat školovan uz najveće, a po pitanju glazbe je totalno nepredvidiv. Poprilično konkretan, riječ underground mu je tetovirano na leđima, što više duljiti o njemu..
I na kraju tu je Torres; perjanica i inventar BitchBlack vetrine.

A na drugom floor-u, apsolutna poslastica (da izbjegnemo riječ spektakl), konačno cijelonočni paket koji će probuditi i izvuć iz naftalina sve kužere u okolici, ako ne i šire.
Dolazi nam cijeli Stereo Studio,a Stereo Studio je muzika, ples, vožnja, strast, večer…
Dolaze nam sa glavnim mađioničarom u ulozi, profesor Felver.
Njegovi setovi redefiniraju percipranje DJ-inga na ovim prostorima i možda najbolje objašnjuju prosječnom uhu što znači ‘’driving’’, jer to upravo i jest – vožnja kroz deep i tech ritmove.
Nakon izvrsne svirke u jebenom berlinskom klubu Watergate (gdje je dobio rezidenciju kao prvi ‘rvat) od kuda i stižu priče o setu i provodu za pamćenje, Marijanče je opet u top formi, pa bi bio red da se to ponovi, i to u našem kutku omiljenog nam svemira.
Sa njim dolaze poznati dvojac Omar I Dav, otvaratelji i zatvaratelji gore navedenog kultnog serijala zvanog Stereo, bicepsi od nošenja ploča po ljepoj našoj su im ko u Arnija, setovi su im prepoznatljiviji od naših cesta, a s obzirom da dolaze kao cijeli paket, bit će i više nego zanimljiva đirata kroz pucketanje ploča..
Tu je i jedan naš povratnik: Kayo. Momak koji je sve bacio niz rijeku i počeo živiti glazbu punim plućima. Defenitivno je unutra, i svakako zaslužuje mjesto među gore navedenima, on će i ih uputiti u večer kao domaćin donje “privee sobe.”

Kad smo kod “soba”, treba napomenuti i na što će izgledati floor-ovi. Osim što će Stereo biti dole gdje se svi stiskamo i vozimo zajedno, techno ide na kat, u takozvanu baletnu salu, gdje se i inače održavaju godišnjice. Baletna sala je prekrasnu drvena salu u koju dovlačimo kilovatažu i opasne momke iza pulta, i tamo će u najmanju ruku biti urnebes…
Evo nešto slika:
www.clubpages.org/bitchblack/events/bitchblack-anniversary/

I da ne zaboravimo da je warm up spot Micro Bar na Bunićevoj Poljani, tamo imamo specijalnu gošću, Miss iris iz Splita, opasnu curu i bolju polovicu Underground Control ekipe iz Splita.
Cura zna znanje, a poslije ne toliko davnog gostovanja na Korčuli smo se jedva izborili za ekskluzivno gostovanje..

Ulaz je 80kn na ulazu, za vlasnike BithBkack Membership Card ulaz 60kn, projekcije idu, a na Vama je da dođete.
Novitete, nagradne igre i raznorazne objave ćemo plasirati na zidu samog događaja upravo ovdje, stoga ostanite uključeni.

Hvala Vam još jednom svima na podršci
Samo pozitivno

BitchBlack

Leave a Reply