Skip navigation

Elektroliza vol. 3

@ Lopud Island, start: 24.08.2013 (23:00)

Pozdrav svima..
Treca i posljednja Elektroliza za ovo ljeto vam nudi pionire ( u svakom pogledu te rijeci ) dubrovacke elektro scene..
Mislimo da svako daljnje piskaranje vodi pricu u krivi smijer. Stoga mislimo da je line-up sasvim dovoljan za opis svrsetka ovoljetne elektrolizne sezone !!
Line-up :

HARIS ( laus music, lon-du )
Haris Čustović – klasični glazbenik, skladatelj, dizajner zvuka, glazbeni producent i umjetnik koji je uhvatio “bug” elektroničke glazbe još sredinom 80-ih. Budući da je opsjednut zvukom i ritmom, vodjen nezasitnom radoznaloscu i željan otkrivanja novih načina za guranje moderne glazbe korak dalje, a sve u cilju da prijeđe granice i zamagli poznate granice između žanrova, stavova, koncepata i ideologija, Haris je od svoje mladosti bio posvećen produktivnom eksperimentiranju sa različitim zvukovima i strastveno živi i diše u svjetu novog zvuka.

Čustović je stekao priznanje, popularnost i poštovanje među fanovima i kritičarima stvaranjem i stalnim objavljivanjem impresivne količine kvalitetne glazbe koja prelazi okvire svog zanra, kroz svoju kucu Laus, kao i razne vjerodostojne izdavačke kuće. Uz rad na brojnim projektima strane , kao što su kompozicija, live svirka i baza za dizajniranje zvuka za glazbeni softver, rad sa zvukom za film, stvarajući audio-vizualna djela za izložbe, međunarodne suradnje s umjetnicima i glazbenicima koji rade u različitim područjima – od electronica i duba, rocka i jazz-funka, do suvremenih umjetnosti – stvarajući djela koja odjekuju u različitim scenama i teritorijima.

Pod utjecajem punine elektroničke i neobičnosti eksperimentalne glazbe, pulsirajućih zvukova minimalizma, sirovosti rocka, bogatstva orkestralne glazbe, atonalnosti jazza I funka i svjetskih glazbenih boja, Harisov zvuk je emotivna i dirljiva igra specifičnih glazbenih dijelova i dizajna zvuka, istraživanje kreativne tehnike uklapanja zvučnih elemenata koji su često suprotstavljeni u svojoj prirodi. Koristeći tehnologiju kao sredstvo izražavanja, on interpolira i suprotstavlja prirodno / organske s elektroničko / sintetičkim, dakle postize karakterističan i prepoznatljiv zvuk koji je i individualan i inovativan. Sa misijom da prkosi kategorizaciji i izbjegne segmentaciju, Haris je stvorio sučelje u kojem se slobodni svijet zvucnih mogućnosti može istraživati.

Haris je nastupao solistički i kao član benda u velikim dvoranama diljem svijeta, od Europe do SAD-u, Južnoj Americi i Dalekom istoku, i njegov rad je podržan od strane brojnih DJ-a, obožavatelja i ljubitelja glazbe.

JEFF ( deep nota records, nyc-du )
rođen u Dubrovniku, radi kao dj od 1997 god. te nastupa na svim manjim i većim projektima u Dubrovniku i okolici. 2003 godine seli se u Zagreb gdje i danas živi. Radio je kao rezident Cluba ‘Lazareti’ od njegovih početaka uz još neke manje rezidencije.

Idejni je osnivač projekta “Move Experience” koji je uspješno pokrivao cijelokupnu klubsku scenu u Dubrovačko-Neretvanskoj Županiji, koja je organizirala sva veća gostovanja na tom području od početaka razvoja klubske scene. Bio je urednik i voditelj emisije « Ura Housa » na Hrvatskom radiju (radio Dubrovnik) od 2001.g do njenog gašenja 2010. Usko surađuje sa hrvatskom i internacionalnom klubskom scenom. Nastupao je sa svim većim domaćim imenima kao i sa internacionalnim poput: Marshall Jeffreson, Dave Mothersole, Liz Edwards, Terry Francis, Fred Nansen, Darenn Roach, Gideon Jackson, Nathan Coles, Pure Science, Eddie Richards, Grant Dell, Johny Rock, Haris, Ian Pooley, Richard Grey, Tyler ‘T-Bone’ Stadius, Jean Marie Kohen, Jel Ford, Silicone Soul, Asad Rizvi, Hipp-e, i mnogi drugi …

Krajem 2006. god počinje raditi produkciju, te uspješno izdaje za kuću Deep Nota Records (Bklyn, New York) već 6 godina. Obajvio je preko 10 izdanja za istu. Poznat je i po svojim promo mixevima koje objavlje preko vlastite podcast stranice, pa se isti vrte na svim već internet radio stanicama. Svoj show radi jednom mjesečno na DeepINRadio internetskom radiju.
Nastupao po svim većim gradovima ex.Yu od Sarajeva do Prištine.
te imao rezidenciju na projektima kao što su OTV Sintetica, Bodywork, Stereo Studio I sl.

DENIS T. ( bitchblack, du )
Denis T. (a.k.a. Dena)
www.mixcloud.com/denis-ticic/

DJIVO ( audiometric, du )
Djivo Bjelancic
www.mixcloud.com/djivo-bjelancic/

info ;
brod Postira iz Gruza za Lopud subotom krece u 10, 13:30, 16:30, 20h
povratak istim u nedjelju je u 7:50, 10:30, 17:45, 19:45h
izvanredna elektrolizna linija krece ispred hotela Lapad u 23:30, a povratak je s Lopuda u 6:30.

Vidimo se !!!


Leave a Reply